Stressforbyggende indsats i SMV’ere.

Der er en stigning i antallet af danskere som føler sig stressede. Det er et problem for både arbejdspladsen, samfundet og den stressramte.

Organisationskonsulenterne & Stress-Stop Management er aktuelt i gang med at afprøve og implementere en stressforebyggende indsats. Det sker i samarbejde med otte SMV’ere (små og mellemstore virksomheder). Det betyder, at i alt op til 300 medarbejdere og ledere vil få gavn af indsatsen.

Konkret og vidensbaseret tilgang

Indsatsen løber over to år og bygger på en vidensbaseret tilgang om lederens betydning ved stressforebyggelse på arbejdspladsen.

Indsatsen kombinerer flere indsatser, såsom ledercoaching/sparring, træning i brug af dialogværktøjer, oplæg for medarbejdere og formulering af stressguidelines. Der udover udvikling af mindre videnssekvenser til formidling af budskaber til andre virksomheder. Indsatsen har fokus på videndeling og ”et fælles sprog om stress”, som ledere og medarbejdere skal udvikle i fællesskab.

Et fælles sprog

Indsatsen er baseret på nyere forskning, der har fokus på lederen som central aktør i fremme af mental sundhed. Det ”fælles sprog” som ledere og medarbejdere skal etablere, er et stærkt element i indsatsen og kan være med til at nedbryde barrierer, der på lang sigt vil reducere stress, øge trivsel og mindske sygefravær på arbejdspladsen.

Projektet er nu godt halvvejs og vi er godt i gang. Der er udviklet lokale stressguidelines i samtlige otte virksomheder, lederne har deltaget i workshops og nu kommer turen til medarbejderne.