Artikler

Stress stopper vi sammen update

Stressforbyggende indsats i SMV ‘er.

Der er en stigning i antallet af danskere som føler sig stressede. Det er et problem for både arbejdspladsen, samfundet og den stressramte.

Organisationskonsulenterne & Stress-Stop Management har i 2022 afsluttet og implementeret en stressforebyggende indsats finansieret af Vellev Foreningen  i samarbejde med otte SMV’er (små og mellemstore virksomheder). Det betyder, at i alt op til 300 medarbejdere og ledere fik gavn af indsatsen.

Konkret og vidensbaseret tilgang

Indsatsen løb over to år og tog afsæt i en vidensbaseret tilgang om lederens betydning ved stressforebyggelse på arbejdspladsen.

Indsatsen kombinerer flere indsatser, såsom ledercoaching/sparring, træning i brug af dialogværktøjer, oplæg for medarbejdere og formulering af stressguidelines. Indsatsen har fokus på videndeling og ”et fælles sprog om stress”, som ledere og medarbejdere skal udvikle i fællesskab.

Et fælles sprog

Indsatsen er baseret på nyere forskning, der har fokus på lederen som central aktør i fremme af mental sundhed og trivsel. Det fælles sprog om stress og stressforebyggelse som ledere og medarbejdere etablerede, er et stærkt element i indsatsen og kan være med til at nedbryde barrierer, der på lang sigt vil reducere stress, øge trivsel og mindske sygefravær på arbejdspladsen.

Projektet er nu afsluttet. Og vil du arbejde med nogle af værktøjerne fra projektet, så kan du gå ind på www.stress-stopper-vi-sammen.dk

Kontakt os

Tøv endelig ikke med at tage kontakt. Ring eller skriv.

Vi glæder os til at samarbejde med dig og det første indledende møde er altid gratis.